Kiitos teille tukijamme!

917
Kuva: Antti Yrjönen

Hyvällä tahdolla voidaan toteuttaa monta arvokasta asiaa

Taaperoikäisen diabeteksen oireista ja happomyrkytyksen uhasta viestiminen. Yläkouluikäisille suunnattu tyypin 1 diabeteksesta kertova kampanja. Nuorten oman diabetesmedian Inspiksen julkaiseminen. Diabeetikoiden mielen hyvinvointia tukevien tapahtumien järjestäminen. 

Moni näistä tärkeistä teoista – ja lukuisia muita – olisi jäänyt toteutumatta ilman Diabetesliiton useilta eri tahoilta saamia rahalahjoituksia. 

Pyöräilyn harrastajien Chain Breakers ry halusi yhdessä kumppaniensa kanssa ohjata hyväntekeväisyyteen keräämänsä varat toimiin, joilla muistutetaan tyypin 1 diabeteksen puhkeamiseen liittyvistä oireista. Viestintäkampanjassa keskitytään eritoten taaperoikäisten oireiden tunnistamiseen, jotta perheet ja lasten hoitopaikat havahtuisivat ajoissa tilanteen vakavuuteen.

Pin-up Petrols ry on pinup- ja vintageharrastajien ryhmä, joka lahjoittaa ensi vuoden seinäkalenterimyynnistä saamansa varat koulukampanjaamme. Sen myötä kerromme yläkouluikäisille tyypin 1 diabeteksesta: kun sairaus on tuttu juttu, ei sitä sairastavaa kaveria ole mitään syytä ihmetellä.

Helmi Holmgrenin Säätiön tuki on ollut avainasemassa lapsiperheille tarkoitettujen oppaidemme uudistuksessa. Saamamme säätiörahoitus mahdollisti myös oppaiden lahjoittamisen jäsenperheillemme.

Arvojemme mukaista yhteistyötä

Yrityslahjoituksilla ja yritysten kannatusjäsenmaksuilla toteutamme muun muassa tapahtumia ja monipuolista viestintää. Noudatamme yritysten kanssa tekemässämme yhteistyössä tarkkaan kirjattuja, arvoihimme perustuvia periaatteita. 

Yksi saamistamme yrityslahjoituksista on kohdennettu Minä voin -tapahtumiin, joita diabetesyhdistykset järjestävät tyypin 1 diabeetikoille ja läheisille eri puolilla Suomea. Tapahtumiin kytkeytyy diabeetikoiden jaksamista tukeva minävoin.fi-verkkosivusto.

Viestimme yritysyhteistyöstämme avoimesti ja kerromme, kun toteutamme viestintää tai tapahtumia yritysten tuella. Lisätietoja asiasta löytyy diabetes.fi-sivustolta. 

Jokainen jäsen on myös tukija

Jäsenmaksut ovat äärimmäisen tärkeitä Diabetesliitolle ja diabetesyhdistyksille. Liitto tarvitsee niitä esimerkiksi viestintään ja vaikuttamistyöhön, ja ilman maksavia jäseniä ei yhdistyksillä olisi toimintaa. Jäsenmaksut mahdollistavat myös jäsenedut.

Vapaaehtoisen tukimaksun jäsenmaksun yhteydessä maksaneet ovat tänä vuonna auttaneet koulukampanjassamme. Tukensa voi osoittaa myös oman yhdistyksen toivomalla tavalla tai vaikkapa lunastamalla liiton joulumerkkejä. Kannatusjäseneksi liittyneet ovat hekin arvokas tukijoidemme joukko.

Yritysten ja yhteisöjen kannatusjäsenmaksut sekä toimintaamme tukevat joulumuistamiset ovat lahjoja diabeetikoiden ja läheisten hyväksi. Kiitos myös teille yhteisökannatusjäseniä hankkineet yhdistykset: puolet jäsenmaksuista ohjautuu toimintaanne.

Lue lisää lahjoittamisesta: diabetes.fi/lahjoita


Useita helppoja tapoja tukea

Jos olet äänestämässä käydessäsi osallistunut Pieni ele -keräykseen, olet samalla tukenut myös diabetesyhdistysten toimintaa. Vaalikeräykseen voi tulevaisuudessakin osallistua niin äänestyspaikoilla kuin verkossakin.

Diabetesyhteisön jäsenten liitolle ja diabetesyhdistyksille tekemät testamenttilahjoitukset mahdollistavat hyvän tekemisen mittavalle joukolle diabeetikoita ja läheisiä. Liitto on suunnannut testamenttivaroja muun muassa diabeteskurssien toteuttamiseen.

Joulukuussa käynnistynyt kampanjamme tyypin 1 diabeteksen oireiden tunnistamisesta ja lasten happomyrkytysten vähentämisestä jatkuu koko vuoden 2020. Kutsumme kaikki diabeetikot ja läheiset sekä ennen kaikkea yrityskumppanimme mukaan kampanjaan. Luvassa on useita helppoja osallistumisen tapoja.

Lisätietoja tukimuodoista antaa Diabetesliiton yhteyspäällikkö Mari Noppa, mari.noppa(at)diabetes.fi, p. 0400 698 486.


 

Diabetesliiton yhteisökannatusjäsenet 2019

 • Alppilan apteekki
 • Becton Dickinson
 • Boehringer Ingelheim Finland
 • Comed
 • Diabeteskauppa
 • Eli Lilly Finland
 • Lions Club Hartola
 • Lions Club Vaasa – Vasa
 • Mediq Suomi
 • NordicInfu Care
 • Pentik
 • Sabora Pharma