Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Diabetesliiton verkkopalvelua diabeteslehti.diabetes.fi. Palvelua koskee laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta.

Verkkopalvelun saavutettavuuden tila

Verkkopalvelu täyttää pääosin niin sanotut kriittiset saavutettavuusvaatimukset. Niiltä osin, kun verkkopalvelu ei täytä kriittisiä saavutettavuusvaatimuksia, vetoamme kohtuuttomaan rasitteeseen.

Diabetesliitto käynnistää kaikkia verkkopalveluitaan koskevan uudistuksen vuoden 2021 aikana, ja saavutettavuusvaatimukset täyttävä uudistettu verkkopalvelukokonaisuutemme julkaistaan vuonna 2022.

Havaitsitko saavutettavuuspuutteen?

Olemme itse havainneet verkkopalvelussamme seuraavia saavutettavuuspuutteita:

  • Sivustomme valikoiden ja murupolkujen tekstien kontrasti saattaa olla riittämätön, ja osassa valikoita on valkoista tekstiä väripohjalla.
  • Osasta sivuston kuvia puuttuu tekstivastineet tai tekstivastine ei kuvaa riittävän hyvin kuvan sisältöä.
  • Sivustolla on ulkoisia linkkejä, joihin liitetty teksti ei kuvaa lainkaan tai riittävän hyvin sitä, minne linkki osoittaa.
  • Sivustollamme saattaa olla ulkoisia linkkejä, jotka eivät välttämättä enää toimi.

Toivomme sivustomme käyttäjien auttavan meitä parantamaan palvelumme saavutettavuutta ja kertomaan meille havaitsemistaan puutteista. Teemme parhaamme niiden korjaamiseksi. Lähetä havaintosi ja mahdollinen korjausehdotuksesi sähköpostitse: lehdet(at)diabetes.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille. Pyrimme vastaamaan sinulle 14 vuorokauden kuluessa. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Päivämäärä

Tämä seloste on alun perin julkaistu 13.10.2020.