Luonnollista energiaa evääksiHONEYSTY-energiageeli on suomalainen, hunajaa sisältävä urheilugeeli. Yksi pakkaus (25 g) sisältää noin 11 g hiilihydraatteja eli hieman vähemmän kuin perinteiset urheilugeelit, minkä ansiosta esimerkiksi urheillessa tarvittavan hiilihydraattilisän annostelu voi olla tarkempaa kuin muita vastaavia tuotteita käytettäessä.

HONEYSTY-energiageeli soveltuu erityisesti kestävyyslajeja harrastaville diabeetikoille. Sitä voi nauttia pitkän urheilusuorituksen yhteydessä yksilöllisen tarpeen mukaan. Jos liikuntasuoritus kestää yli tunnin, lisähiilihydraattien tarve on keskimäärin 20 g hh / tunti. Pitkäkestoisessa liikunnassa diabeetikko voi nauttia energiageeliä esimerkiksi 1-2 pakettia 30 minuutin välein. Kokeilu on aina syytä aloittaa yhdestä kerta-annoksesta.

Diabetesta sairastavat voivat käyttää HONEYSTY-energiageeliä myös liian matalan verensokerin eli hypoglykemian ehkäisyyn ja hoitoon. Tällöin yksilöllisen tarpeen mukaan voidaan nauttia 1 tai 2 annosta kerralla. On tärkeää muistaa, että HONEYSTY ei sovellu hunajalle allergisille.

Helppo avata ja nauttia

Perinteiset urheilugeelit saattavat aiheuttaa vatsavaivoja. Hunaja ei sen sijaan ärsytä vatsaa.

HONEYSTY-energiageeleihin on lisätty hieman kuitua, mikä tasoittaa hiilihydraattien imeytymistä. Miellyttävää hunajapohjaista makua täydentää joko suomalainen superfood eli pakastekuivattu mustikkajauhe tai pirteä sitruunajauhe. Lisäksi yhden geelipakkauksen sisällöstä 2 % on pansuolaa – mitään muuta ei ole lisätty eli tuote on lisäaineeton ja luonnonmukainen.

Pankkikortin kokoinen HONEYSTY-geelipakkaus avataan taittamalla pakkaus keskeltä, siitä ei irtoa pieniä, helposti roskaavia palasia.

Koska hunajapohjainen geeli on koostumukseltaan hieman jähmeämpää kuin tyypilliset urheilugeelit, saa siihen lisää juoksevuutta pitämällä pakkauksen lämpimässä urheilusuorituksen ajan. Pakkaus kestää myös pientä lämmittämistä. HONEYSTY ei kiteydy hunajalle tyypilliseen tapaan.

Hunaja on luonnontuote

HONEYSTY perustuu suomalaiseen ideaan ja sitä valmistetaan suomalaisesta hunajasta Loimaalla. Sen tärkein ainesosa eli hunaja on mehiläiskasvattajien hoitamien mehiläisten valmistama luonnontuote.

Osaan muistakin Hunajayhtymän hunajavalmisteita on lisätty hyvin liukenevaa vatsaystävällistä ravintokuitua. Energiageelien lisäksi sitä on Mieleinen-hunajatuotteissa, joissa 48 % vähemmän hiilihydraatteja kuin tavallisessa hunajassa. Mieleinen-tuotteiden miedompi makeus ja tuotteen juokseva muoto sopivat aterioiden ja välipalojen maustajaksi.

Saatavilla verkkokaupoista ja urheiluravinnehyllyistä

HONEYSTY-energiageelin kokeileminen on helppoa: tilaa verkkokaupastamme neljän annoksen kokeilupakkaus, pakkauksessa on kaksi kumpaakin makua eli mustikkaa ja sitruunaa. Kun huomaat tuotteen toimivaksi ja hyvänmakuiseksi, kannattaa kerralla tilata edullisesti isompi määrä eli 25 geelipakkauksen laatikko!

HONEYSTY-energiageeli kuuluu myös useiden isojen markettien valikoimiin, löydät sen urheiluravinnehyllystä. Mieleinen-hunajatuotteita kannattaa etsiä makeutusainehyllyistä.

Tutustu tutkittuun tietoon

Kun haluat saada lisää tietoa HONEYSTY-energiageelin ominaisuuksista, tutustu tutkimukseen, jossa vertailtiin energiageelien vaikutusta aktiiviliikkujien suorituskykyyn.

HONEYSTY-energiageelin esite ja tutkimustiivistelmä (pdf)