Lämpöä ja energiaa teemapäivään

Diabetesta sairastavien oma erityinen päivä, Maailman diabetespäivä lähestyy. Onko odotettavissa ison budjetin suihketta ja mainossäpinää radiokanavien, tienvarsien ja areenoiden täydeltä? Tällaiseen ei potilasjärjestöjen lompakko taivu, tokko olisi järkevääkään. Diabetesteemapäivän idea on jotain muuta.

Päätättäjiä kannustamme teemaviesteillämme oivaltamaan, että diabeteksen hyvä hoito todella kantaisi huomiseen. Diabeteksen hoitovelkaan tarjoamme resepteiksi 1) tehokasta potilasohjausta sairastuneille, 2) ajanmukaisia hoitovälineitä ja opastusta niiden käyttöön, 3) pääsyä vastaanotolle tarvittaessa ja 4) vaativan hoidon osaamisen syventämistä.

Maailman diabetespäivänä olemme kotipuuhissa, läppärillä somekanavilla, myöhäissyksyn sienimetsässä yhdessä diabeteksen kanssa. Haemme yhteyttä toisiimme sinisillä villasukilla ja laittamalla sinistä ranteeseen (#siniranne), somekommenteilla ja oman yhdistyksen tapaamisilla. Apteekin farmaseutti ehkä toivottaa hymyillen hyvää diabetespäivää ja terveysaseman tv-ruudulla voi pyörähtää teemapäivän viestejä. On lupa ja kannustus ajatella, että elämä voi olla hyvää myös sairauden kanssa.

Kun kännykkäsi piippaa Maailman diabetespäivänä 14.11. Diabetesliiton jäsenille lähettämän tekstiviestitervehdyksen merkiksi, viestin 160 kirjaimen mukana toivottavasti välittyy iso sylillinen lämpöä ja välittämistä erityiseen päivääsi!

Enna Bierganns
Viestintäsuunnittelija, Diabetesliitto

Julkaistu Diabetes-lehdessä 5/2022