Diabetes-lehti on kiinnostunut sinusta

Vuoden ensimmäisessä Diabetes-lehdessä ja verkossa oli lukijakysely. Saimme siihen yli 300 vastausta. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille. Vastausten perusteella olemme monissa asioissa onnistuneet hyvin. Valtaosa vastaajista on viihtynyt Diabetes-lehden parissa jo pitkään, monet kymmeniä vuosia. Paperilehti pitää pintansa: neljä viidestä lukijakyselyyn vastanneesta kertoi lukevansa vain paperilehteä.

Diabetes-lehden lukemiseen kerroitte monia syitä, mutta ylivoimaisesti eniten lehteä luetaan siksi, että se antaa luotettavaa ja ajantasaista tietoa diabeteksen ja sen lisäsairauksien ehkäisystä ja hoidosta. Koette saavanne lehdestä tärkeää tukea diabeteksen kanssa elämisessä, ja myös muiden kokemukset ja elämäntarinat kiinnostavat.

Tässä, kuten muissakin Diabetes-lehden numeroissa, pyrimme vastaamaan toiveisiinne kattavasti. Tarjoamme juttuja digitaalisista terveyspalveluista, tulevaisuuden insuliinihoidosta, lihavuuslääkkeistä ja siitä, miten itsensä saisi liikkeelle. Kerromme kotimaassa muuttavalle, mitä kaikkea pitää muistaa tehdä, jotta diabeteksen hoito toimisi myös uudella paikkakunnalla. Pääset tutustumaan Oilin ja Ilpon sekä Tepon, Antonin ja Helmin tarinoihin ja heidän kokemuksiinsa siitä, miten elämä diabeteksen kanssa sujuu.

Saimme teiltä myös toiveita Diabetes-lehden kehittämiseksi. Kyselyn mukaan verensokerin hoitoon, hoitoteknologiaan ja jalkojenhoitoon liittyvät asiat kiinnostavat teitä eniten. Myös ruoka, painonhallinta ja lääkkeet ovat mielestänne kiinnostavia aiheita. Olemme kertoneet näistä asioista usein Diabetes-lehdessä ja pidämme ne aihelistalla edelleenkin.

Kesällä on ihanaa antaa jalkojen levähtää ja nauttia lämmöstä, mutta samalla on hyvä muistaa huolehtia säännöllisestä jalkojenhoidosta. Kesä on marjojen satokautta, ja siksi kerromme marjojen terveysvaikutuksista, säilönnästä ja käytöstä. Nyt on erinomainen aika tyhjentää pakastimesta vanhat marjat ja tehdä tilaa uudelle sadolle.

Vielä kerran lämmin kiitos kaikille kyselyyn vastanneille. Mukavaa kesää kaikille lukijoillemme!

Sari Koski
kehittämispäällikkö, Diabetesliitto

Julkaistu Diabetes-lehdessä 3/2022.