Diabetesliiton jäsenyys tarjoaa tukea ja etuja

2240
Maria Rasalahti. Diabetes-lehdellä on meille iso merkitys, luemme sen aina kannesta kanteen.

Diabetesliiton jäsenedut ovat kiitos sinulle jäsenyydestäsi. Jäsenedut ovat tärkeitä erityisesti silloin, kun tarvitset vastauksia diabetekseen liittyviin kysymyksiisi tai tukea diabeteksen kanssa elämiseen.

• Jäsenenä voit soittaa Kysy diabeteksesta -neuvontapuhelimeen vain puhelumaksun hinnalla, katso numero jäsenkortistasi.

• Uutta! Samasta neuvontapuhelimen numerosta voit pyytää vertaistukea.

• Pääset D-opiston -verkkokursseille jäsenhintaan.

Diabetesyhdistysten jäsenedut täydentävät kaikille Diabetesliiton jäsenille tarkoitettuja etuja. Kysy paikallisista eduista omasta yhdistyksestäsi – osan niistä löydät osoitteesta www.diabetes.fi/paikallisedut.

Jäsenenä voit myös halutessasi osallistua yhdistysten toimintaan, kuten asiantuntijaluennoille ja vertaistoimintaan. Yhdistykset kuulevat sinua myös toimintaansa liittyvissä asioissa. Ota rohkeasti yhteyttä: www.diabetes.fi/jasenyhdistykset

Myös nämä edut kannattaa käyttää

Saat jäsenmaksullesi lisää vastinetta, kun hyödynnät yrityskumppaniemme jäsentarjoukset. Tarkista kaikki voimassa olevat tarjoukset verkosta: www.diabetes.fi/jasenedut

Yritysten kanssa neuvoteltuja jäsenetuja 2018

 • CMS kuntoklubit: Jäsenkortilla kaksi kuukausikorttia yhden hinnalla CMS-kuntoklubilla. Lisätietoa www.diabetes.fi/cms.
 • Decola: Keittiö- ja leivontavälineiden tarvikekauppa Decolasta 15 prosentin alennus. Lisätietoa www.diabetes.fi/decola.
 • Fysiomyynti: 20 prosentin alennus liikuntatuotteiden valikoimasta. Lisätietoa www.diabetes.fi/fysiomyynti.
 • Holiday Club Resorts: vähintään 15 prosentin alennus majoittumisesta kotimaan kylpylähotelleissa ja loma-asunnoissa. Lisätietoa www.diabetes.fi/holidayclub.
 • Instru Optiikka: 30 prosentin alennus normaalihintaisista silmälaseista, optikon näöntutkimus veloituksetta, silmänpohjankuvaus 20 euroa. Lisätietoa www.diabetes.fi/instru.
 • MediMattress: Kaikista patjamalleista ja päänalustyynyistä 20 prosentin alennus sekä kaikista muista tuotteista ja palveluista 10 prosentin alennus. Lisätietoa www.diabetes.fi/medimatress.
 • Oral Hammaslääkärit: Hammastarkastus 40 euroa, Periosafe-testi 20 euroa. Lisätietoa www.diabetes.fi/oral.
 • Otavamedia: 40 prosentin alennus normaalihintaisista 12 kk:n lehtitilauksista. Lisätietoa www.diabetes.fi/otavamedia.
 • Scandic: Majoitu sopimushinnalla kaikissa Scandic- hotelleissa. Etu 10 prosenttia päivän flex-hinnasta. Lisätietoa www.diabetes.fi/scandic
 • Specsavers: Optikon kokonaisvaltainen näöntutkimus veloituksetta, sisältää digitaalisen silmänpohjakuvauksen, kuvat maksutta mukaan. Kahdet silmälasit yksien hinnalla. Lisätietoa www.diabetes.fi/specsavers.
 • Superpark: Diabeetikkolapsen tai -nuoren seurassa yksi aikuinen maksutta sisään. Etu voimassa kaikissa Superparkeissa. Lisätietoa www.diabetes.fi/superpark.
 • Synsam-optikkoliikkeet: 10–30 prosentia alennusta tuotteista. Lisätietoa www.diabetes.fi/synsam.

 

Me olemme mukana tekemässä Diabetesliittoa

”Jäsenyys Diabetesliitossa on merkinnyt minulle paljon. Kun heräsin yhtenä aamuna tammikuussa 2014, silmissä näkyi kaksoiskuvat. Sitä kautta selvisi, että minulla oli hoitamaton diabetes.

Diabetes oli sekä iloinen että surullinen asia. Tein pitkää työpäivää ja ihmettelin, miksi suksi ei luista. Diagnoosi toi siihen vastauksen. Iloista on myös se, että hoito on ollut hyvää. Sote kuitenkin hieman huolestuttaa. Olen mukana Diabetesliiton sote-verkostossa.

Paikallisyhdistykseen liityin heti sairastumiskeväänä. Kaipasin lisätietoa asioista ja menin myöhemmin mukaan myös yhdistyksen hallitukseen.

Olen käynyt vertaisohjaajan koulutuksen ja perustimme paikallisen vertaistukiryhmän, Ikaalisten Insutiimin. Olemme keskustelleet yhdessä diabeteksen omahoidon puusta, oksa kerrallaan. Yhdistyksellä on Hämeenkyrössä toinenkin kerho, Diabestis. Oma tavoitteeni työssä on ollut koko ajan palvella jäseniä. Toisten samassa tilanteessa olevien tapaaminen on ollut jäsenten toivelistan kärjessä.”

Reijo Saarela, Ikaalinen

*   *   *

”Poikani sairastui diabetekseen kuusi vuotta sitten. Saimme jo sairaalassa tiedon Diabetesliitosta ja liityimme heti jäseniksi.

Diabetes-lehdellä on meille iso merkitys. Luemme sen aina kannesta kanteen. Meille on ollut myös tärkeää, että liitto tarjoaa lapsiperheille oppaita ja kursseja sekä tekee työtä insuliinien Kela-korvattavuuden puolesta. Mutta kaipaisin enemmän perheille tukea ja lapselle suunnattua materiaalia.

Olemme käyneet Porvoon seudun perhekerhossa, jossa on ollut tosi mielenkiintoisia tapahtumia, muun muassa kiipeilyretkiä ja unelmien liikuntapäivää. On ollut tärkeää nähdä muita samassa tilanteessa olevia perheitä ja vaihtaa kokemuksia.

Halusin myös itse jakaa muille vertaistukea. Sen takia aloin kirjoittaa blogia. Uusin tekstini kertoo pienistä sankareista. Miten omat tunteet nousevat pintaan, kun lapsi sairastuu. Lapset ovat pieniä sankareita, jotka ottavat asian rohkeasti haltuun. Vanhemmat kulkevat siinä rinnalla, tukevat ja rakastavat.

Tein palvelumuotoilun opinnäytetyöni diabeetikkoperheiden verkkosivuista ja materiaaleista. Uudet sivut aukeavat tämän vuoden aikana osoitteessa www.diabetes.fi. Olin myös käsikirjoittamassa videoita, jotka välittävät aitoja kokemuksia niille perheille, joille diabetes on uusi asia.

Maria Rasalahti, Loviisa

*   *   *

”Ykköstyypistä minulla on kokemusta noin 25 vuoden ajalta. Erinomainen tilaisuus perehtyä syvemmälle diabeteksen saloihin tarjoutui, kun vuonna 2014 Diabetesliitto haki blogikirjoittajia. Näin syntyi 13 kirjoittajan tekstikokoelma mainioksi vertaistueksi (deeblogi.fi). Kirjoituksia on jo koossa 270 ja lisää kirjoitamme jatkossakin. Paljon taustatyötä joutuu aina tekemään, ennen kuin uskaltaa julkaista ja tukea teksteillään muita kohtalotovereita.

Facebook on osoittautunut viime vuosina ehkä parhaimmaksi kanavaksi tarjota vertaistukea. Sieltä löytyy apua nopeasti pieniinkin pulmiin, koska eri laitteiden käyttäjillä rupeaa olemaan omat erikoisryhmänsä.

Myös naamatusten tapaamme monilla paikkakunnilla lähes kuukausittain. Tämän ns. dinnerkulttuurin uranuurtaja on uusi, Facebookissa syntynyt yhdistys Ykköstyypit, joka tiivistää tänä vuonna yhteistyötään Diabetesliiton jäsenyhdistyksen Plasman kanssa.”

Anssi Lehto, Helsinki

*   *   *