Huhuu, kaikki innokkaat kotikokit!

Huhuu, kaikki innokkaat kotikokit!

Kuva: Marja Haapio

Diabetes-lehti järjestää reseptikilpailun, jossa on kaksi sarjaa: arkiset pääruuat ja jälkiruuat. Molempiin sarjoihin voi osallistua niin monella reseptillä kuin haluaa. Valmiit ruuat voi myös kuvata, mutta se ei ole välttämätöntä.

Diabetes-lehden raati valitsee resepteistä parhaimmat, ja palkintojakin on luvassa. Parhaat reseptit julkaistaan myös Diabetes-lehden keittokirjassa verkossa, diabeteslehti.diabetes.fi/keittokirja.

Kilpailuaikaa on koko kesä. Lähetä reseptisi Diabetes-lehden toimitukseen 15.8. mennessä osoitteella lehdet@diabetes.fi.

Nyt vaan kaulimet ja kauhat heilumaan!

Kuva: Vesa-Matti Väärä

Ohjeita reseptien laatijoille

  • Merkitse raaka-aineiden määrät tarkasti: jos sinulla on vaaka, punnitse raaka-aineet, tai ilmoita ne tilavuusmittoina: maustemitta = mm, teelusikallinen = tl, ruokalusikallinen = rkl, desilitra = dl, litra = l.
  • Valitse suolattomia tai vähän suolaa sisältäviä ja rasvattomia tai vähän kovaa eli tyydyttynyttä rasvaa sisältäviä raaka-aineita: tässä hyvä apu ovat Sydänmerkki-tuotteet.
  • Jos käytät tuotetta, joka ei ole aivan tavallinen, liitä mukaan sen kauppanimi ja valmistaja.
  • Laita mukaan tiedot mausteseosten mahdollisesta suolamäärästä.
  • Merkitse, montako kappaletta tai annosta reseptistä tulee. Jos mahdollista, mittaa valmiin ruuan tilavuus desilitroina: tämä onnistuu muun muassa keitoista, salaateista, nestemäisistä jälkiruuista ja laatikkoruuista.

Juttua ei ole vielä kommentoitu

Kirjoita kommentti