60-vuotias Diabetesliitto on yhdistävä tekijä

1754

Juhlavuotensa lopussa ja uuden toimintavuoden kynnyksellä Diabetesliitto on rohkeasti mutta harkitsevasti mukana yhteiskunnallisessa muutoksessa.

Nyt kun sote-uudistusta luodaan ja sosiaaliturvaan tehdään leikkauksia, Diabetesliiton toiminnassa korostuu aktiivinen ja näkyvä vaikuttamistyö.

Kärjekkäitä näkemyksiä ja ihmisryhmien eroja korostavassa ilmapiirissä Diabetesliitto on mielellään yhdistävä tekijä, joka kokoaa yhteen diabetesta sairastavat ja hoidon ammattilaiset, luo mahdollisuuksia vertaistuelle ja oppimiselle sekä kanavan diabetesta sairastavien ja diabetesammattilaisten äänelle yhteiskunnassa.

Diabetesliitto haluaa edelleen olla myös luotettava diabetestiedon lähde ja omahoidon tukija.

Toimintaa ei ole ilman tekijöitä. Diabetesliiton palveluksessa on 60 henkilöä. Pyysimme heistä muutamaa kertomaan Diabetesliitosta ja siellä tehtävästä työstä.

Kansalaisjärjestö ihmisten asialla

”Huoli diabeetikoille elintärkeän insuliinin saatavuudesta johti ensimmäisten diabetesyhdistysten toiminnan aloittamiseen ja lopulta Diabetesliiton perustamiseen vuonna 1955. Olemme tänäkin päivänä diabeetikoiden, heidän läheistensä ja diabeteksen hoidon ammattilaisten yhteisö, joka tarjoaa tietoa, tukea ja vaikuttamiskanavia. Yhdessä jäsenyhdistystemme kanssa teemme työtä diabeteksen hoidon kehittämiseksi ja diabeetikoiden elämänlaadun parantamiseksi. ”
Janne, toiminnanjohtaja

Kokemusperäisyys tekee meistä ainutlaatuisen

”Kursseillamme Diabeteskeskuksessa Tampereella tapaamme joka vuosi noin 1 500 diabeetikkoa. Kurssilaiset ovat kaikenikäisiä, ja esimerkiksi lapset tulevat kursseille yhdessä vanhempiensa ja sisarustensa kanssa. Diabeteksen hoidon ammattilaisia koulutamme niin Diabeteskeskuksessa kuin ympäri Suomea. Ja jäsenyhdistystemme kautta kohtaamme diabeetikoita ja heidän läheisiään ihan joka päivä.”
Eija, diabeteshoitaja

Vain keskusteleva voi olla vaikuttava

”Jokaisen diabeetikon pitää tulla kuulluksi. Diabetesliitto on kaikkien diabeetikoiden asian ajaja, diabeetikoiden ääni, jota ei voi ohittaa. Vaikutamme sosiaali- ja terveyspolitiikkaan valtakunnallisesti ja paikallisesti: käymme vuoropuhelua viranomaisten ja päättäjien kanssa sekä kuuntelemme tarkalla korvalla, mitä diabeetikot ja heidän läheisensä odottavat meiltä. Tavoitteenamme on varmistaa diabeetikoiden hyvä hoito sekä sosiaaliturva ja palvelut myös tulevaisuudessa.”
Riitta, erityisasiantuntija

Olemme lähellä: tule mukaan yhteisöömme!

”Jäsenet ovat voimavaramme. Jäseneksi tullaan liittymällä diabetesyhdistykseen, joita on yli sata eri puolilla Suomea. Diabetesliittoon kuuluu myös diabeteksen hoidon ammattilaisten yhdistyksiä. Muodostamme ainutlaatuisen diabetesyhteisön, joka mahdollistaa ihan jokaiselle sopivia osallistumisen ja vaikuttamisen muotoja. Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin saamme äänemme kuuluviin. Tee vaikuttava päätös ja liity lähes 60 000 jäsenemme joukkoon!”
Anneli, jäsensihteeri

Oikeaa tietoa elämäntilanteesta ja diabetestyypistä riippumatta

”Uudet jäsenet saavat liittymisvuonna Diabetes-lehden ilmaiseksi. Lehteämme voi lukea myös verkkolehtenä. Verkossa meidät on muutoinkin helppo kohdata: verkkosivumme palvelevat diabetesasioissa ja näymme ja käymme keskustelua useissa sosiaalisen median palveluissa. Tarjoamme eri elämänvaiheisiin sopivaa tietoa, tukea ja kanavia. Esimerkiksi monipuolisia diabeteksen hoidon aineistoja, verkossa ilmestyvän Inspiksen nuorille tyypin 1 diabeetikoille, verkkokursseja tyypin 2 diabeetikoille ja kaikille avoimen keskustelufoorumin.”
Johanna, tiedottaja

Yksi elämä on yhteistyötä kansanterveyden puolesta

”Yhteistyössä Aivoliiton ja Sydänliiton kanssa tuemme kaikkien suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia läpi elämän. Tavoitteemme on, että suomalaisten terveys kohenee suhteessa nykyisiin ennusteisiin. Olemme kutsuneet kaikki mukaan Yksi elämä -terveystalkoisiin. Tule sinäkin!”
Johanna, projektisuunnittelija

Taloutemme tukipilarit varmistavat jatkuvuuden

”Taloutemme selkärangan muodostavat Raha-automaattiyhdistyksen avustukset, Kelan rahoittamat diabeteskurssit, oma varainhankintamme ja jäsenmaksut. Varainhankintaa teemme muun muassa myymällä ilmoitustilaa lehtiimme sekä yhdessä jäsenistömme kanssa joulumerkkien ja arpajaisten myötä. Myös yksityishenkilöiden ja yritysten lahjoitukset ovat meille arvokas tuki: olemme esimerkiksi voineet uudistaa Diabeteskeskuksen leikki- ja liikuntapaikkoja lahjoitusten turvin.”
Mirja, taloussuunnittelija

Toimimme kaikkialla – Diabeteskeskus Tampereella

”Toimimme koko maan laajuisesti Tampereen Aitolahdessa sijaitsevasta Diabeteskeskuksesta käsin. Meitä Diabetesliiton työntekijöitä on Diabeteskeskuksessa noin 60, ja kurssi- ja majoitustilojamme käyttää joka viikko puolisen sataa diabeteskurssilaista tai ammatillista kouluttautujaa. Ruokasalistamme avautuvat hienot maisemat Näsijärvelle, mutta parasta siellä ovat kuitenkin oman keittiöhenkilökuntamme valmistamat Sydänmerkki-ateriat.”
Hannu, kiinteistönhoitaja